Možnosti tisku:

Segedínský guláš

Uplatnění
Popis

Vepřové maso a zelí jsou skvělou kombinací. Skvěle dochucený segedín potěší každého milovníka těchto dvou surovin :) 

Ingredience
  • 12 kilogramů vepřová plec
  • 1,5 kilogramů slanina
  • 3,6 kilogramů cibule
  • 6 kilogramů kysané bílé zelí
  • 1 paličky česnek
  • sádlo
  • drcený kmín
  • 200 gramů sladká paprika
  • 500 gramů hladká mouka
  • sůl
  • 14 litrů hovězí vývar
  • 1 litrů zakysaná smetana
Pokyny
  1. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.

  2. Cibuli nakrájíme najemno. 

  3. V kastrolu orestujeme dozlatova slaninu a dáme ji stranou.

  4. Do kastrolu přidáme sádlo a kmín a promícháme. Stáhneme oheň na polovinu a přidáme cibuli. Restujeme cca 15-20 minut.

  5. Mezitím si nakrájíme maso na kostky o hraně 2 cm. 

  6. Maso přidáme do hrnce a zarestujeme ho, dokud se nezatáhne. 

  7. Česnek oloupeme a prolisujeme. 

  8. Po zarestování masa přidáme česnek a zamícháme. 

  9. Přidáme sladkou papriku a minutu restujeme. 

  10. Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání opět minutu zarestujeme. 

  11. Osolíme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Dusíme 45 minut. 

  12. Během dušení vymačkáme zelí a pokud je třeba tak ho nahrubo překrájíme. 

  13. Do hrnce přidáme orestovanou slaninu, zelí a opět dusíme dokud není maso měkké. Občas promícháme. 

  14. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme na mírném ohni 3 minuty. Dle chuti dosolíme.