Vepřové maso a zelí jsou skvělou kombinací. Skvěle dochucený segedín potěší každého milovníka těchto dvou surovin :)
Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
Cibuli nakrájíme najemno.
V kastrolu orestujeme dozlatova slaninu a dáme ji stranou.
Do kastrolu přidáme sádlo a kmín a promícháme. Stáhneme oheň na polovinu a přidáme cibuli. Restujeme cca 15-20 minut.
Mezitím si nakrájíme maso na kostky o hraně 2 cm.
Maso přidáme do hrnce a zarestujeme ho, dokud se nezatáhne.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Po zarestování masa přidáme česnek a zamícháme.
Přidáme sladkou papriku a minutu restujeme.
Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání opět minutu zarestujeme.
Osolíme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Dusíme 45 minut.
Během dušení vymačkáme zelí a pokud je třeba tak ho nahrubo překrájíme.
Do hrnce přidáme orestovanou slaninu, zelí a opět dusíme dokud není maso měkké. Občas promícháme.
Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a vaříme na mírném ohni 3 minuty. Dle chuti dosolíme.