Možnosti tisku:

Kuřecí tikka paličky

Uplatnění
Ingredience
  • 20 kilogramů Kuřecí paličky
  • 3 kilogramů Bílý jogurt
  • 40 gramů Uzená paprika
  • 20 gramů Mletý koriandr
  • 20 gramů Římský kmín
  • 20 gramů Česnek (sušený)
  • 40 gramů Garam Masala
  • 20 gramů Mletý zázvor
  • Sůl
  • Pepř
  • Chilli dle chuti
Instructions
  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Z paliček odstraňte kůži a vyhoďte ji. Nejsnáze to uděláte tak, že kůži na slabším konci paličky nadzvednete a rozstřihnete nůžkami. Paličky naskládejte do pekáče.

  2. V misce smíchejte jogurt, papriku, koriandr, římský kmín, granulovaný česnek, garam masalu a zázvor. Marinádu osolte a opepřete a promíchejte dohladka. Přelijte přes paličky a otočte je v marinádě tak, aby je obalila ze všech stran. Zlehka posypte mletým chilli a pečte v předehřáté troubě 40 minut doměkka.

  3. Koriandr nasekejte nahrubo. Upečené paličky posypte koriandrem a podávejte s jogurtem. Jako příloha se hodí chléb naan nebo nakrájená zelenina.