Možnosti tisku:

Kukuřičná krémová polévka

Uplatnění
Popis

Sladká polévka z kukuřice je u nás velmi oblíbená. Vyzkoušeli jsme jí na výpravě na téma Mexiko a ihned přišly prosby o zařazení do táborového jídelníčku :) 

Ingredience
  • 1,2 kilogramů cibule
  • olej
  • 6 kilogramů scezená konzervovaná kukuřice
  • 9 litrů vývar
  • 1,2 litrů smetana
  • sůl
  • bílý pepř
  • 250 gramů máslo
  • krutony z bílého pečiva
  • najemno nakrájená pažitka
Instructions
  1. Cibuli nakrájej najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřej olej, přidej cibuli a nech zpěnit.

  2. Odeber cca 1/4 kukuřice a dej ji stranou do misky. Zbytek přidej do kastrolu a za častého míchání restuj 1 minutu. Přilij vývar a přiveď k varu. Poté stáhni oheň pod polovinu a povař cca 10 minut.

  3. Přilij smetanu, přiveď k varu, stáhni z ohně, promíchej a rozmixuj do hladka. Poté polévku přeceď přes jemný cedník do čistého hrnce. Dle chuti osol, opepři a promíchej.

  4. V jiném hrnci si nech na vyšším ohni zpěnit máslo, přidej odebranou kukuřici a cca 2 minuty jí restuj. Osol, promíchej a přidej do hotové polévky.

  5. Podávej s krutony a nakrájenou pažitkou. 

Poznámka
  • Do polévky můžeš přidat chilli dle chuti.