Krkovička s cibulí a česnekem

Skvělé jídlo z jednoho pekáčku. Tohle zvládne i ten největší lenoch :) Stačí jen nakrájet veškeré suroviny a trouba už se postará o zbytek. 

Přibližný počet porcí
75
Suroviny
  • vepřová krkovice 15 kg
  • cibule 5 kg
  • česnek 4x palička
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • voda
Popis receptu

Krkovici nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 

Vezmeme velký pekáč (nebo více pekáčů) a spodek vymažeme olejem. Následně pokládáme plátky krkovice. Posypeme cibulí a česnekem a následně dáváme další plátky krkovice. Postup opakujeme dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstvou by měla být cibule s česnekem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dokud není maso měkké.

Podáváme s pečivem.

Tipy
  • k cibuli a česneku můžete přidat ještě slaninu