Možnosti tisku:

Krkovička s cibulí a česnekem

Uplatnění
Popis

Skvělé jídlo z jednoho pekáčku. Tohle zvládne i ten největší lenoch :) Stačí jen nakrájet veškeré suroviny a trouba už se postará o zbytek. 

Ingredience
  • 15 kilogramů vepřová krkovice
  • 5 kilogramů cibule
  • 4 paličky česnek
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • voda (nebo vývar)
Pokyny
  1. Krkovici nakrájíme na plátky a z obou stran osolíme a opepříme.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. 

  3. Vezmeme velký pekáč (nebo více pekáčů) a spodek vymažeme olejem. Následně pokládáme plátky krkovice. Posypeme cibulí a česnekem a následně dáváme další plátky krkovice. Postup opakujeme dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstvou by měla být cibule s česnekem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dokud není maso měkké.

  5. Podáváme s pečivem nebo opečenými bramborami.

Poznámka
  • k cibuli a česneku můžete přidat ještě slaninu