Tradiční příloha k omáčkám jako jsou rajská nebo svíčková. Krásně nadýchané a vláčné.
Rohlíky nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Mouku smícháme v míse s třemi lžícemi soli. Uděláme v ní důlekdo kterého vyklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Vidličkou lehce prošleháme vejce s mlékem a droždím a necháme deset minut odležet.
Vymícháme kypré těsto, do kterého přidáme nakrájený rohlík.
Těsto necháme vykynout na teplém místě cca hodinu přikryté čistou utěrkou.
Z hotového těsta vyválíme knedlíkové šišky, aby se vešly do hrnce. Šišky vkládáme do dobře osolené vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut. V polovině knedlíky obrátíme. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a ihned je propícháme po celé délce.