Možnosti tisku:

Holandský řízek

Uplatnění
Popis

Řízky miluje každý. Co takhle ale zkusit mleté maso v kombinaci se sýrem? Výsledkem je šťavnatý pokrm. 

Ingredience
  • 9 kilogramů mleté vepřové
  • 24 x rohlík
  • 2 litrů mléko
  • 2 kilogramů gouda
  • 50 x vejce
  • sůl
  • pepř
  • 1 kilogramů hladká mouka
  • 2 kilogramů strouhanka
  • plocholistá petržel (větší svazek)
  • sádlo na smažení
Pokyny
  1. Rohlíky nakrájej na kostky o hraně 2 cm.

  2. Vlož je do mísy, zalij mlékem, promíchej a nech 30 minut odstát.

  3. Goudu nastrouhej nahrubo.

  4. Petržel nakrájej najemno. 

  5. Smíchej v míse maso, rohlíky s mlékem, 20 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželí. Pečlivě promíchej.

  6. Z masa uplácen placky silné 2 cm.

  7. Obal v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.

  8. Řízky smažíme na sádle z obou stran dokud nejsou dozlatova.

Poznámka
  • Z masa nejprve vytvoř malou placičku a osmaž ji na pánvi. Tak zjistíš, že je maso správně dochucené.
  • Podáváme ideálně s bramborovou kaší.