Možnosti tisku:

Frankfurtská polévka

Uplatnění
Popis

Jednoduchá a rychlá polévka. Pár surovin, kvalitní vídeňský párek a skvělé polévka je na stole. 

Ingredience
  • 3 kilogramů brambory
  • 2 paličky česnek
  • 1,5 kilogramů cibule
  • 500 gramů sádlo
  • 200 gramů sladká paprika
  • 12 litrů hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • 2 kilogramů vepřové vídeňské párky
  • jíška
Pokyny
  1. Brambory nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nakrájíme najemno.

  2. V hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou orestujeme dozlatova. Přidáme papriku, krátce zarestujeme a přilijeme vývar. Zamícháme a přidáme brambory, sůl, pepř a česnek.

  3. Provaříme dokud nejsou brambory měkké. Zahustíme dle potřeby jíškou.

  4. Párky nakrájíme na kolečka a na sádle orestujeme na pánvi. Přidáme do polévky a vaříme dvě minuty.