Možnosti tisku:

Fazolová polévka s uzeným masem

Uplatnění
Ingredience
  • 600 gramů cibule
  • 400 gramů mrkev
  • 400 gramů petržel
  • 2000 gramů brambory
  • 1500 gramů uzené maso
  • 1500 gramů ostravská klobása
  • 1 paličky česnek
  • 300 gramů sádlo
  • uzená paprika
  • drcený kmín
  • sušený tymián
  • pepř
  • 300 gramů rajský protlak
  • 10 litrů uzený vývar
  • 2500 gramů konzervované fazole
  • sůl
  • plocholistá petržel
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno.

  2. Mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.

  3. Brambory a uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm.

  4. Klobásu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.

  5. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  6. Rozehřejeme sádlo a zarestujeme na něm 5 minut mrkev a petržel.

  7. Přidáme cibuli a opět zarestujeme.

  8. Přidáme všechno koření (dle chuti) a česnek a promícháme.

  9. Přidáme protlak a klobásu, 30 vteřin promícháme a stáhneme oheň na třetinu.

  10. Přidáme brambory a uzené maso, zvýšíme oheň na polovinu a důkladně vše promícháme.

  11. Zalejeme horkám vývarem a pod poklicí vaříme 10 minut.

  12. Třetinu fazolí rozmačkáme vidličkou (postarají se o zahuštění) a přidáme do polévky.

  13. Přidáme i zbylé, nerozmačkané fazole a povaříme dalších 5 minut.

  14. Dle chuti osolíme, přidáme nakrájenou petržel, promícháme a servírujeme.