Cibuli nakrájíme najemno.
Mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky.
Brambory a uzené maso nakrájíme na kostky o hraně 2 cm.
Klobásu nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
Česnek oloupeme a prolisujeme.
Rozehřejeme sádlo a zarestujeme na něm 5 minut mrkev a petržel.
Přidáme cibuli a opět zarestujeme.
Přidáme všechno koření (dle chuti) a česnek a promícháme.
Přidáme protlak a klobásu, 30 vteřin promícháme a stáhneme oheň na třetinu.
Přidáme brambory a uzené maso, zvýšíme oheň na polovinu a důkladně vše promícháme.
Zalejeme horkám vývarem a pod poklicí vaříme 10 minut.
Třetinu fazolí rozmačkáme vidličkou (postarají se o zahuštění) a přidáme do polévky.
Přidáme i zbylé, nerozmačkané fazole a povaříme dalších 5 minut.
Dle chuti osolíme, přidáme nakrájenou petržel, promícháme a servírujeme.