Možnosti tisku:

Dušená krkovice se zeleninou

Uplatnění
Popis

Jednoduchý recept z jednoho hrnce. Toto jídlo se dělá téměř samo :) 

Ingredience
  • 12 kilogramů vepřová krkovice
  • 3 paličky česnek
  • 8 kilogramů konzervovaná loupaná rajčata
  • tymián
  • 20 kusů mrkev
  • 2 kilogramů mražený hrášek
  • sůl
  • pepř
  • olej
Instrukce
  1. Vepřovou krkovici nakrájejte na kostky o síle cca 3 cm. 

  2. Maso osolte a opepřete a vložte do hrnce s rozpáleným olejem. Restujte, dokud se maso nezatáhne. 

  3. Česnek oloupejte, nakrájejte na plátky a vložte k masu. Krátce zarestujte.

  4. Přidejte loupaná nakrájená rajčata a tymián. Snižte teplotu a vařte pod poklicí cca 1.5 hodiny nebo než bude maso měkké. Občas promíchejte, případně dolijte vodou nebo vývarem.

  5. Mrkve oloupejte, nakrájejte šikmo na plátky a přidejte do hrnce s masem na závěrečných 15 minut. 

  6. Dochuťte solí a pepřem.