Možnosti tisku:

Bramborový salát

Uplatnění
Popis

Receptů na bramborový salát je v ČR zhruba tolik, kolik je v ní domácností. Každá rodina má ten svůj. My jsme během let došli k tomuto kompromisu :) Hlavní je nechat salát uležet přes noc (a dostatečně ho schovat před tzv. "zarovnávači"). 

Ingredience
  • 9 kilogramů brambory
  • 1 kilogramů mrkev
  • 800 gramů celer
  • 800 gramů petržel
  • 700 gramů cibule
  • 1 kilogramů kyselé okurky
  • 30 x vejce
  • 1500 gramů majonéza
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • pepř
Pokyny
  1. Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměka. Slijte vodu a jakmile budou vlažné oloupejte je. 

  2. Mrkev, celer a petržel uvaříme téměř doměkka.Vejce uvaříme natvrdo.

  3. Vše nakrájíme na malé kostky. Cibuli nakrájíme najemno, okurky na malé kostičky a vejce oloupeme a nakrájíme na kostky - vše přidáme k zelenině a bramborám.

  4. Přidáme majonézu, 4 lžíce hořčice, sůl, pepř a promícháme. Přilijeme lák z okurek a promícháme. Dle potřeby dochutíme. Nakonec vmícháme nakrájená vejce. Ideální je nechat salát přes noc uležet v chladu.

     
Poznámka
  • Výborné je přidat do salátu i citronovou šťávu.
  • Můžete také přidat nakrájené jablko, salát bude sladší.