Možnosti tisku:

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Uplatnění
Popis

Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku. 

Ingredience
    Suroviny na těsto:
  • 13 kilogramů brambory
  • 0,5 kilogramů bramborový škrob
  • 4,5 kilogramů hrubá mouka
  • 26 x vejce
  • sůl
  • Suroviny na náplň:
  • 2 kilogramů cibule
  • 8 kilogramů uzená krkovice
  • 500 gramů sádlo
  • Suroviny na dokončení
  • 2 kilogramů cibule
  • 500 gramů sádlo
Pokyny
  1. Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.

  2. Náplň:
  3. Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. 

  4. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. 

  5. Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme. 

  6. Necháme vystydnout.

  7. Bramborové těsto:
  8. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. 

  9. Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno. 

  10. Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.

  11. Postup na knedlíky:
  12. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm. 

  13. Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka. 

  14. Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků. 

  15. Ihned vkládáme do vroucí vody.

  16. Postup na dokončení:
  17. Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku. 

  18. Servírování
  19. Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.

     
Poznámka
  • Vodu dejte vařit s dostatečným předstihem, abyste mohli knedlíky ihned vařit