Neznám nikoho, kdo by neměl rád tento pokrm. Ať už knedlíky naplníte uzeným a nebo jen uzeným posypete, vždycky půjde společně se zelím o skvělou kombinaci, která zmizí rychlostí blesku.
Do velkého hrnce dejte vařit dobře osolenou vodu.
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky.
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět.
Přidáme uzenou krkovici a krátce zarestujeme.
Necháme vystydnout.
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.
Když vychladnou oloupeme je a nastrouháme najemno.
Přidáme škrob, mouku, vejce, sůl a co nejrychleji vymícháme kompaktní těsto.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z bramborového těsta plát silný 0,5 cm.
Pomocí skleničky z něj vykrájíme kolečka.
Doprostřed každého kolečka dáme náplň a prsty zabalíme do knedlíků.
Ihned vkládáme do vroucí vody.
Na sádle orestujeme dozlatova nakrájenou cibulku.
Knedlíky podáváme s orestovanou cibulkou a dušeným bílým zelím.