Možnosti tisku:

Bramboračka

Uplatnění
Ingredience
  • 2,5 kilogramů cibule
  • 1 kilogramů mrkev
  • 1 kilogramů celer
  • 1 kilogramů petržel
  • 4 kilogramů brambory
  • česnek
  • sušené houby
  • 500 gramů máslo
  • drcený kmín
  • sůl
  • pepř
  • 12 litrů vývar
  • majoránka
  • plocholistá petržel
Pokyny
  1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušené houby namočíme do vody.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo a za častého míchání orestujeme kořenovou zeleninu dozlatova. Přidáme cibuli a také orestujeme dozlatova. Přidáme dvě lžičky drceného kmínu a zamícháme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme nakrájené brambory a vaříme dokud nejsou měkké. Přidáme česnek a namočené houby (můžeme přidat i vodu z hub). 

  3. Nakonec přidáme majoránku, sůl, pepř a nakrájenou petržel.
Poznámka
  • Sušenou majoránku promněte mezi prsty nebo dlaněmi - rozvoní se.
  • Samozřejmě můžete použít i houby čerstvé nebo mražené. Ty se v takovém případě nenamáčí.