Možnosti tisku:

Bolognské těstoviny

Uplatnění
Popis

Které dítě by nemilovalo špagety. Pravá bolognská omáčka vyžaduje poměrně dost času. My jsme si recept trochu upravili a za roky co ho děláme jsme si ho vychytali tak, jak ho máme rádi. 

Pokyny
  • 5 kilogramů těstoviny (špagety nebo jakékoliv jiné)
  • 3 kilogramů cibule
  • 3 kilogramů mrkev
  • 2 kilogramů celer
  • 3,5 kilogramů rajský protlak
  • 7 kilogramů mleté hovězí maso
  • plocholistá petržel
  • oregáno
  • tymián
  • rozmarýn
  • česnek
  • olej
  • 2,5 kilogramů strouhaný sýr
Pokyny
  1. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. 

  2. Na oleji orestujeme nejdříve mrkev a celer dozlatova. Přidáme cibuli a tu také orestujeme dozlatova. Pak přidáme mleté maso a necháme odvařit veškerou tekutinu, kterou pustí. Přidáme protlak a necháme společně provařit. Přidáme prolisovaný česnek a koření. 

  3. Dochutíme solí, pepřem a plocholistou petrželí nakrájenou na drobno.

  4. Podáváme s těstovinami, které uvaříme dle návodu na obalu. Při servírování posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka
  • výběr koření je čistě na vašich chutích, skvělé chutná oregáno, tymián i rozmarýn, pokud chcete mít jistotu, můžete použít i špagetové koření
  • špagety můžete dochutit cukrem pokud by byl protlak příliš kyselý
  • protlaku mějte vždy koupeno raději více, hodně záleží na jeho druhu, kvalitě a hustotě